The Viking Rally is ongetwijfeld de meest adembenemende en avontuurlijke roadtrip ter wereld. In 7 etappes rijd je over kronkelende wegen, magnifieke bergen en steile afdalingen tot in het hartje van Scandinavië. Deze rally is een prachtige uitdaging voor jou en je auto!

Doe mee en win €1000

concept


Het startschot wordt gegeven in Kopenhagen, waar we ook samen overnachten de eerste dag. De volgende ochtend begint het echte avontuur! Je rijdt in een lange colonne over de impressionante Sontbrug van Denemarken naar Zweden - meteen eentje om van je bucketlist te schrappen!

Overdag ben je heel wat uren ‘on the road’, en ’s avonds spreken we telkens af in een van onze viking hotels om onze legendarische verhalen van onderweg met elkaar te delen.

Er vallen zoals gewoonlijk elke etappe punten te verzamelen. Het team dat aan het einde van de week de meeste punten verzamelt, wint de Viking Rally!


Picture of the Viking Rally
Picture of the Viking Rally
Picture of the Viking Rally

De Route

De Viking Rally is alles behalve voor watjes. De dagelijkse etappes zijn lang en vermoeiend. De wegen zijn ruw en de weersomstandigheden onvoorspelbaar. Een hele uitdaging voor de wagen en het team. De totale route is meer dan 2500 km lang.

De dagelijkse etappes die je dwars door Scandinavië jagen hebben een gemiddelde van 550km per dag. Deze rally is dan ook enkel voor de ECHTE DOORZETTERS!

Route
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Viking helmet

Start

Kopenhagen - Zaterdag 21/08/2021

START

Preregistreer nu

ØRESUND BRIDGE

Highlight Viking Rally

GÖTEBORG

Highlight Viking Rally

LÄCKÖ SLOTT

Highlight Viking Rally

TRONDHEIM

Highlight Viking Rally

ATLANTIC ROAD NORWAY

Highlight Viking Rally

GEIRANGERFJORD

Highlight Viking Rally

ØRESUND BRIDGE

ØRESUND BRIDGE

GÖTEBORG

GÖTEBORG

LÄCKÖ SLOTT

LÄCKÖ SLOTT

TRONDHEIM

TRONDHEIM

ATLANTIC ROAD NORWAY

ATLANTIC ROAD NORWAY

GEIRANGERFJORD

GEIRANGERFJORD

WIN DE VIKING RALLY

Flag

Gedurende de hele trip vallen er punten te verdienen. Hoe origineler de auto, hoe beter de outfit van het team en hoe beter de challenges worden uitgevoerd, hoe meer punten je krijgt en hoe hoger je kansen op de ultieme hoofdprijs.

QUICK WINS

 • Een gemonteerde light bar: +20 punten
 • Een bullbar gemonteerd op de wagen: +25 punten
 • Een vikingwaardige outfit voor het volledige team: +20 punten
 • Een unieke gemonteerd soundboard in de auto: +20 punten

GREAT RIDES

 • Een creativiteitsscore van de wagen beoordeeld door onze onafhankelijke 5-koppige jury zal gegeven worden naargelang de categorie waartoe uw voertuig behoort. ↠
 • Oldtimer +30 jaar: 50 - 100 punten
 • Youngtimer +20 jaar: 30 - 70 punten
 • Starter +5 jaar: 0 - 50 punten

Daily Challenges

 • Max 200 punten per dag door challenges succesvol uit te voeren en alle checkpoints te vinden
 • VIKING Challenge: één extra, typische vikingopdracht ter waarde van +/- 100 punten per opdracht (afhankelijk van de moeilijkheidsgraad)

Aantal punten

Praktisch

Wanneer gaat de rally door?

De Viking Rally vertrekt op zaterdagochtend 21 augustus uit Kopenhagen

Indien je de optie Hotels hebt gekozen, verwelkomen wij jullie de avond voor vertrek in het hotel in Kopenhagen. De ochtend erna wordt na een uitgebreide keuring van de auto's het startschot gegeven en rijden we in kolonne over de magnifieke brug tussen Denemarken en Zweden.

Let wel op: de inschrijvingsprijs is exclusief de tolkosten van deze brug!

Op vrijdagavond 27 augustus komt de rally aan in Bergen. Na een laatste avond met prijsuitreiking zit het er op en kan de terugweg ingezet worden. Mensen die het hotelpakket boekten, hebben die avond nog een overnachting in Bergen. Zij kunnen de ochtend erna aan hun terugreis beginnen.

Waar overnacht je?

Je hebt de keuze om elke etappe zelf je overnachting te regelen of je kan via ons op elke locatie in één van de gezellige hotels slapen. (Optie "Charme Hotels", richtprijs € 400 per persoon, ontbijt inbegrepen). We geven eind december de exacte locaties van de aankomstplaatsen door, zodat je je hotel tijdig kunt vastleggen. Wie wil overnachten in onze voorziene charme hotels betaalt een supplement.

Waar eet je?

Indien je hebt gekozen om mee in onze viking hotels te slapen, dan is dagelijks ontbijt inbegrepen. Je krijgt dan iedere ochtend een uitgebreid ontbijt. Aangezien de etappes behoorlijk wat kilometers bedragen, zal je onderweg middag- en avondeten. 's Avonds zullen wij nog voor een gezellige activiteit zorgen!

Hoe zit het met corona?

Als er een reisverbod geldt op het moment van afreizen, dan gaan we in de eerste plaats op zoek naar een oplossing: aanpassen van de route of uitstellen naar een gunstigere datum.

Indien je niet meer wil deelnemen, kan je gebruik maken van de "Corona cashback garantie". Deze is standaard inbegrepen in de annuleringsverzekering.

Lees hier alle details over het annuleringsbeleid en de Corona Cashback garantie.

Hoeveel kost het?

De inschrijvingsprijs bedraagt 250 EUR per persoon. Hierin is inbegrepen:

 • Unieke aankomstlocatie
 • De volledige logistieke ondersteuning van de trip
 • Elke avond een gezellige avondactiviteit
 • De Rally Challenge & activiteiten onderweg
 • Hoogstwaarschijnlijk: de roadtrip van je leven

Optioneel:

 • Charme Hotels: Overnachten in onze charme hotels
Hoe schrijf ik mij in?

Vanaf 10 oktober 2020 kan je op deze website inschrijven. Je kan inschrijven als team van 2 tot 8 personen. Per team heb je 1 wagen. Indien jullie groep dus meerder wagens bevat, moeten jullie evenveel teams aanmaken.

De eerste die zich inschrijft maakt het team aan. Nadat deze persoon volledig is ingeschreven krijg deze een unieke link die hij/zij deelt met de andere teamgenoten. Via deze link kunnen de teamgenoten zich bij het team voegen. Iedereen schrijft zich dus afzonderlijk in. Je kan nog tot 4 weken voor vertrek je teamgrootte wijzigen, switchen van team, opsplitsen, extra opties nemen etc...

Welk voertuig heb ik nodig?
& Hoe moet mijn auto uitgerust zijn?

Het zou zonde zijn om de mooiste wegen ter wereld te berijden met een modale auto. We geven daarom extra punten aan oldtimers, youngtimers, iconische rally cars en fantastische sportwagens. Heb je niks van dat alles dan wordt er verwacht dat je de auto zodanig decoreert dat het toch nog een pareltje wordt.

 • Lightbars op de wagen zijn een aanrader
 • Een werkende verwarming
 • Een voertuig dat je vertrouwt

Viking Rally Riders

Wil je op de hoogte blijven van de voorbereidingen?
Sluit je dan aan bij onze Viking Rally Riders community op facebook!
Ideaal om inspiratie op te doen en elkaar te helpen.

Viking Rally Riders Community

Join The Trip

De eerste editie van Viking Rally is volzet, je kan geen nieuwe teams meer aanmaken. Je kan je wel al preregistreren voor de volgende editie in 2022!

Join us next year

Pre-registreer je alvast voor 2022 en krijg een voorsprong wanneer de inschrijvingen dit najaar openen.