The Viking Rally is ongetwijfeld de meest adembenemende en avontuurlijke roadtrip ter wereld. In 7 etappes rijd je over kronkelende wegen, besneeuwde bergen en stijle afdalingen tot in het hartje van Scandinavië. Deze rally is een prachtige uitdaging voor jou en je bolide!

Doe mee en win de originele Viking Rally Volvo!

De Rally

We vertrekken vanuit Kopenhagen. Hier zullen we de eerste nacht samen overnachten. Zondagochtend begint je avontuur. Je rijdt mee in een lange colonne over de adembenemende brug tussen Denemarken en Zweden. Meteen eentje om van je bucketlist te schrappen. Dagelijks spendeer je ettelijke uren in je wagen. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van de trip. Iedere avond spreken we af in het hotel om de meest legendarische verhalen van onderweg te delen. Gedurende elke etappe vallen er punten te rapen. Het team dat aan het einde van de week de meeste punten weet te sprokkelen wint de Viking Rally en gaat naar huis met een unieke Viking Rally Volvo.
Picture of the Viking Rally
Picture of the Viking Rally
Picture of the Viking Rally

De Route

De Viking Rally is alles behalve voor watjes. De dagelijkse etappes zijn lang en vermoeiend. De wegen zijn ijzig en de temperaturen liggen vaak onder de -10°C. Een hele uitdaging voor de wagen en het team. De totale route is meer dan 2500 km lang.

De dagelijkse etappes die je dwars door de sneeuw jagen hebben een gemiddelde van 550km per dag. Deze rally is dan ook enkel voor de ECHTE DOORZETTERS!

Route
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Highlight Viking Rally
Viking helmet

Start

Kopenhagen - 03/04/2021

Kopenhagen - 04/04/2021

Het Weekschema

Boeken

ØRESUND BRIDGE

Highlight Viking Rally

GÖTEBORG

Highlight Viking Rally

LÄCKÖ SLOTT

Highlight Viking Rally

TRONDHEIM

Highlight Viking Rally

ATLANTIC ROAD NORWAY

Highlight Viking Rally

GEIRANGERFJORD

Highlight Viking Rally

ØRESUND BRIDGE

ØRESUND BRIDGE

GÖTEBORG

GÖTEBORG

LÄCKÖ SLOTT

LÄCKÖ SLOTT

TRONDHEIM

TRONDHEIM

ATLANTIC ROAD NORWAY

ATLANTIC ROAD NORWAY

GEIRANGERFJORD

GEIRANGERFJORD

Hoe win ik de Viking Rally

Flag

Gedurende de hele trip vallen er punten te verdienen. Hoe origineler de auto, hoe beter de kledij van het team en hoe beter de challenges worden uitgevoerd, hoe meer punten je krijgt en hoe hoger je kansen op de ultieme hoofdprijs. Je mag een jaar lang rondrijden met de enige echte Volvo.

QUICK WINS

 • Een gemonteerde light bar: +20 punten
 • Een bullbar gemonteerd op de wagen: +25 punten
 • Een vikingwaardige outfit voor het volledige team: +20 punten
 • Een unieke gemonteerd soundboard in de auto: +20 punten

GREAT RIDES

 • Een creativiteitsscore van de wagen beoordeeld door onze onafhankelijke 5-koppige jury zal gegeven worden naargelang de categorie waartoe uw voertuig behoort. ↠
 • Oldtimer +30 jaar: 50 - 100 punten
 • Youngtimer +20 jaar: 30 - 70 punten
 • Starter +5 jaar: 0 - 50 punten

Daily Challenges

 • Max 200 punten per dag door challenges succesvol uit te voeren en alle checkpoints te vinden
 • VIKING Challenge: één extra, typische vikingopdracht ter waarde van +/- 100 punten per opdracht (afhankelijk van de moeilijkheidsgraad)

Aantal punten

Praktisch

De Viking Rally vertrekt op 2 verschillende dagen:

 • zaterdagochtend 3 april uit Kopenhagen
 • zondagochtend 4 april uit Kopenhagen

Indien je de optie Hotels hebt gekozen, verwelkomen wij jullie de avond voor vertrek in het hotel in Kopenhagen. De ochtend erna wordt na een uitgebreide keuring van de auto's het startschot gegeven en rijden we in kolonne over de magnifieke brug tussen Denemarken en Zweden.

Let wel op: de inschrijvingsprijs is exclusief de tolkosten van deze brug!

Op vrijdagavond 9 april (voor zij die vertrekken op 3 april) en zaterdagavond 10 april (voor zij die vertrekken op 4 april) komt de rally aan in Bergen. Na een laatste avond met prijsuitreiking zit het er op en kan de terugweg ingezet worden. Mensen die het hotelpakket boekten, hebben die avond nog een overnachting in Bergen. Zij kunnen de ochtend erna hun terugreis aanvangen.

Je hebt de keuze om elke etappe zelf je overnachting te regelen of je kan via ons op elke locatie in één van de gezellige hotels slapen. (Optie "Winter Charme Hotel", richtprijs € 400 per persoon, ontbijt inbegrepen). We geven eind december de exacte locaties van de aankomstplaatsen door, zodat je je hotel tijdig kunt vastleggen. Wie wil overnachten in onze voorziene charme hotels betaalt een supplement.

Indien je hebt gekozen om mee in onze charme hotels te slapen, dan is dagelijks ontbijt inbegrepen. Je krijgt dan iedere ochtend een uitgebreid ontbijt. Vermits de etappes behoorlijk wat kilometers bedragen zal je onderweg middag- en avondeten. 's Avonds voorzien wij nog een gezellige activiteit.

Als er een negatief reisadvies bestaat op het moment van afreizen, dan gaan we in de eerste plaats op zoek naar een oplossing: aanpassen van de route of uitstellen naar een gunstigere datum.

Indien je niet meer wil deelnemen, kan je gebruik maken van de "Corona cashback garantie". Deze is standaard inbegrepen in de annulatieverzekering.

Lees hier alle details over het annuleringsbeleid en de Corona Cashback garantie.

De inschrijvingsprijs bedraagt 250 EUR per persoon. Hierin is inbegrepen:

 • Unieke aankomstlocatie
 • De volledige logistieke ondersteuning van de trip
 • Elke avond een gezellige avondactiviteit
 • De Rally Challenge & activiteiten onderweg
 • Hoogstwaarschijnlijk: de winterroadtrip van je leven

Optioneel:

 • Winter Charme Hotels: Overnachten in onze charme hotels

Vanaf 10 oktober 2020 kan je op deze website inschrijven. Je kan inschrijven als team van 2 tot 8 personen. Per team heb je 1 wagen. Indien jullie groep dus meerder wagens bevat, moeten jullie evenveel teams aanmaken.

De eerste die zich inschrijft maakt het team aan. Nadat deze persoon volledig is ingeschreven krijg deze een unieke link die hij/zij deelt met de andere teamgenoten. Via deze link kunnen de teamgenoten zich bij het team voegen. Iedereen schrijft zich dus afzonderlijk in. Je kan nog tot 4 weken voor vertrek je teamgrootte wijzigen, switchen van team, opsplitsen, extra opties nemen etc...

Het zou zonde zijn om de mooiste wegen ter wereld te berijden met een modale auto. We geven daarom extra punten aan oldtimers, youngtimers, iconische rally cars en fantastische sportwagens. Heb je niks van dat alles dan wordt er verwacht dat je de auto zodanig decoreert dat het toch nog een pareltje wordt.

 • Goede winterbanden zijn verplicht
 • Spijkerbanden zijn toegestaan in Scandinavië meer is geen vereiste
 • Lightbars op de wagen zijn een aanrader
 • Een werkende verwarming
 • Een voertuig dat je vertrouwt

Viking Rally Riders

Wil je op de hoogte blijven van elkaars voorbereidingen?
Sluit je dan aan bij onze Viking Rally Riders community op facebook!
Ideaal om inspiratie op te doen en elkaar te helpen.

Viking Rally Riders

Join The Trip

De Viking Rally is volzet, je kan geen nieuwe teams meer aanmaken. Meld je hier aan op de wachtlijst, we contacteren je zodra er een plaats vrijkomt!

Wachtlijst